BETT 2007

Da er 1. dag på BETT 2007 over. Puh… det var mye å se og mange som så. Jeg har lagt ut noen bilder du kan kikke litt på om du vil. Et par kommentarer etter runden:

  • Smartboard er populært – og hvis jeg skal tro noe ser det ut til at de i England er forbi nyhetsstadiet, fordi det var mer vekt på programmene du kunne bruke på en smartboard enn selve smartboardet. Ellers er jeg slett ikke sikker på om smartboard er veien å gå først. Det er slett ikke billig og det var mange løsninger jeg mener ikke holder teknisk mål (de er rett og slett ikke gode å se på). Jeg vil heller prioritere fastmonterte prosjektører i hvert klasserom fremfor smartboards i enkelt rom på skolen.
  • Det finnes mange LMS-løsninger – It's learning (som ikke var på messen) og ClassFronter (som hadde en stand) er slett ikke alene i dette markede. Det er mange totale og spennende løsninger der ute…
  • Det var en spennende stand om spill som en del av den pedagogiske hverdagen. De hadde en løsning der de hadde tatt utgangspunkt i spillet Neverwinter Nights og laget et ferdig pedagogisk opplæringsmiljø i dette spillet. Det blir spennende å sjekke ut nærmere (blir sikkert en egen artikkel).
  • Open Source-programmer er fraværende på denne messen. Det ser ut til å være en salgsmesse mer enn en messe om pedagogiske løsninger innen IKT. Det er de som vil tjene penger på IKT-løsninger som stiller ut. Ingenting om Skolelinux, K12LTSP, OpenOffice.org eller linux generelt. Et hederlig unntak var Moodle som var representert ved et konsulentfirma som kunne selge support på Moodle hvis du ønsket det – men de la vekt på at dette var en Open Souce-løsning.

Det har vært spennende å se hva som rører seg i markedene – og å se hva de ulike leverandørene av teknisk utstyr ser for seg at skal bli vanlig i skolen i årene som kommer. Det ser ut til at PCen er kommet for å bli i skolen…

Om Odin

Jeg er undervisningsinspekør på Harestad skole i Randaberg kommune. Der har jeg ansvaret for ungdomstrinnet og jeg blander meg mye inn i IKT-opplegget på skolen. Jeg har tidligere jobbet som IKT-konsulent ved Høgskolen i Stavanger (nå UiS) og som lærer (med IKT-ansvar) på Høyland ungdomsskole i Sandnes kommune.
Dette innlegget ble publisert i Klasserom og data, LMS, Maskinvare. Bokmerk permalenken.

1 svar til BETT 2007

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *