Åpne standarder blir obligatoriske i staten!

Regjeringen har sluppet en pressemelding som informerer om at de har vedtatt at all informasjon på statlige nettsider skal være tilgjengelig i de åpne dokumentformatene HTML, PDF eller ODF innen 1. januar 2009. De skal jobbe videre med forskriftene slik at dette også vil gjelde for kommunal sektor. Innen 2014 skal alle offentlige dokumenter på nett være gjort om til disse åpne dokumentformatene.

De viser også til at dette arbeidet skal fortsette over i åpne standarder i intern saksbehandling i offentlig sektor.

YES! 

Om Odin

Jeg er undervisningsinspekør på Harestad skole i Randaberg kommune. Der har jeg ansvaret for ungdomstrinnet og jeg blander meg mye inn i IKT-opplegget på skolen. Jeg har tidligere jobbet som IKT-konsulent ved Høgskolen i Stavanger (nå UiS) og som lærer (med IKT-ansvar) på Høyland ungdomsskole i Sandnes kommune.
Dette innlegget ble publisert i Åpen skole / GPL, Nettsteder, Web 2.0. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *