Ungdom og den farlege weben

Ei rekkje undersøkingar av nyare dato rører ved ei rekkje av mytene kring koss ungdommar nyttar Internett og alle farane som lurer rundt kvart hjørne, og bør lesast av både skulefolk og foreldre. Mellom anna ser vi at ungdommar (og barn) er meir fornuftige enn vi trur, og vidare at dei fleste internettrelaterte sexforbrytelsane involverer voksne som er opne om dei seksuelle motiva sine andsynes ungane. Ikkje det at det blir særleg betre av den grunn, men det rokkar ved mytene om alle fellene ungane våre blir lurte inn i berre dei beveger seg ut på nettet. 

Sjå Medietilsynets Trygg bruk-rapport her (frå Noreg) og ein artikkel på Forskning.no her (frå USA).

Om Arne Olav

Doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Stavanger.
Dette innlegget ble publisert i Klasserom og data, Ymse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.